Bag-in-box -materiaali on monikerroksinen. Pussi sopii mehun, viinin ja muiden ei-kaasumaisten juomien pakkaamiseen. Mehun ja viinin säilyttämiseksi paremmin pussissa on hopeanhohtoinen kerros hapenestoa varten ja parempi suoja valolta. Pussissa on läppäventtiili, korkin aukon halkaisija on 3cm. Pussin voi täyttää käsin, pussin täyttämisen jälkeen perusventtiili asetetaan ja puristetaan kunnolla. Venttiilin kiinnitys vie vain muutaman sekunnin, ja pussin avaaminen ei tarvitse instrumentteja. Pussi voidaan täyttää nesteillä + 100 asteen lämpötilaan saakka.Pussi sopii happamille mehuille, kuten omenamehuille, pH alkaen 3. Laukku ei tarvitse pahvipakkauksia tai muita lisäominaisuuksia. Kahvat helpottavat pussin kantamista ja nostamista. Bag-in-box-etu pulloihin ja purkkeihin nähden on parempi säilöntä avatussa pakkauksessa. Perhosventtiilin avaamisen jälkeen syntynyt tyhjiö ei päästä happea lähellä täytettä, varmistaen, että tuote pysyy tuoreena useiden viikkojen kuluttua. Mehulla tai viinillä täytetyt pussit voidaan säilyttää huoneenlämmössä tai pakastimessa -18 asteeseen saakka. Pussi on kevyt, vie vähemmän tyhjää tilaa . Bag-in-box on kertakäyttöinen.